![]() Enkel og sommerlig salat. Jeg brugte: Finthakket spidskål Finthakket rosenkål Samt en rest finthakket broccoli 1 lille bakke jordbær Hak kålene meget fint og bland godt med dressingen. Pynt med jordbær. Dressing: 4 spsk. olivenolie, saft fra 1 båd citron, 1 tsk. sennep, 1 tsk. sukker, salt og peber. Pisk godt sammen.
1 Comment
![]() Denne salat er et eksempel på, hvor lidt der egentligt skal til for at lave en lækker salat. Den opstod da jeg havde lyst til salat, men ikke rigtig havde noget at lave den af. Så den her består af finthakket blomkål, finthakket rosenkål, et halv æble og en lille håndfuld rosiner. Og så min sædvanlige gode dressing! Dressing: 4 spsk. olivenolie, saft fra 1 båd citron, 1 tsk. sennep, 1 tsk. sukker, salt og peber. Pisk godt sammen. ![]() Dejlig vegetartærte som tilmed er glutenfri fordi bunden er lavet af ris. Til 2 personer. Det skal du bruge: Tærtebund: 1,25 dl rå brune ris 1 æg salt og peber 1 tsk. karry Fyld: ca. 3 tomater alt efter størrelse ca. 10 sorte oliven uden sten 2 æg 1 dl havremælk salt og peber 1/4 tsk. stødt gurkemeje 1 tsk. tørret timian 1 tsk. tørret basilikum Fetaost eller anden revet ost til topping Kog risene (det er en fordel af koge ekstra så du har til en anden gang eller en rest fra dagen før, så er retten nemlig hurtig og nem). Bland kogte ris, æg og krydderier sammen og fordel/tryk ud i en smurt tærteform. Rør æggemassen sammen til fyldet og læg tomat- og olivenskiver ovenpå og kom ost på til sidst. Bages i ovnen til den er gylden og æggemassen stivnet. ![]() Dejlige "frikadeller" lavet af en pastiknak fars. Gode til aftensmaden, men også super til madpakken. Til 2 personer. Det skal du bruge: 1 stor eller to mindre pastinakker 1 dl solsikkekerner 2 æg 3/4 dl havregryn ca. 6 -8 champignon salt og peber 1/2 spsk. karry Rist solsikkekernerne på en tør pande nogle få minutter. Skræl pastinakken og skær i mindre stykker og kom i en foodprocesser og blend til fint smulder. Rens champignonerne. Kom æg, solsikkekerner, champignon, havregryn og krydderier i pastinakken-smuldret og kør igen til du får en fin ensartet fars. Steg ved svag varme på en pande ca. 10 min. på hver side. Velbekomme! ![]() Til 2 personer. Det skal du bruge: 1 stor eller to mindre pastinakker 1 dl solsikkekerner 1 æg ca. 6 -8 champignon 2 røde peberfrugter salt og peber 1 spsk. karry Rist solsikkekernerne på en tør pande nogle få minutter. Skræl pastinakken og skær i mindre stykker og kom i en foodprocesser og blend til fint smulder. Rens champignonerne. Kom æg, solsikkekerner, champignon og krydderier i pastinakken smuldret og kør igen til du får en fin ensartet fars. Skær peberfrugterne over på midten på den lange led, fjern kernestokken i midten og fyld farsen i. Bag i oven ved 200 grader i ca. 40 min. Du kan evt. bage kartofler og rodfrugter med. Server evt. med en yoghurtdressing med krydderurter. Velbekomme! ![]() Skøn mættende salat. Du kan selvfølgelig variere indholdet, men til denne salat brugte jeg: Grønkål 4-5 rosenkål Lidt kogt bulgur 1 pære 6-7 friske dadler Lav en dressing i en røreskål bestående af 4 spsk olivenolie, saft fra en båd citron, 1 tsk sennep, 1 tsk sukker, salt og peber. Pisk dressingen godt sammen og kom kogt bulgur i. Herefter fintsnittet kål (og det skal være meget fintsnittet). Hæld det ud i dit salatfad og top med pærer skåret ud i tern samt dadlerne. ![]() Skøn æblekage, hvor der både er æbler i dejen og ovenpå - heraf navnet. Og så er den uden mel, mælk, smør og sukker. 1 dl mandler 2 dl havregryn 3+1 æbler 1 moden banan 3 æg Vaniljepulver 1 tsk bagepulver Kanel Kom mandler og havregryn i en foodprocesser og blend til groft mel. Ordn de tre æbler og kom alt i maskinen, undtagen det 4. æble. Blend til en kagedej og kom i en smurt form. Skær det 4. æble i tynde både og læg ovenpå, Drys med kanel og bag ved 200 grader i ca. 30 min. ![]() Rigtig gode vegetar bøffer. Og de er lige så gode som pålæg på rugbrød. 2 store rå kartofler 1 stor rødbede (kartoffel og rødbede skal cirka have samme mængde) 2 æg 1 dl havregryn salt og peber 1 spsk. tacopulver/spicemix - fx Burito Riv de rå rødbeder og kartofler og bland alt i en røreskål med en ske. Steg på en pande ved svag varme i ca. 8 min. på hver side. ![]() Frisk og dejlig hummus lavet på rødbeder. 250-300 g rå rødbeder ca. 1/2 dl olivenolie, evt. lidt mere 2 spsk. tahin 1 fed hvidløg 1 spsk friskpresset citronsaft Salt og peber Kog rødbederne møre i letsaltet vand i ca. 20 min. Lad dem køle af så du kan røre ved dem. Gnid derefter skrællen af. Bland alt i en minihakkerog kør til det er en ensartet masse. Tilfør evt. lidt vand, hvis den virker for tør/ikke vil køre rundt. ![]() Helt utrolig lækker kage, lidt fugtig og dejlig. Og så er den uden mel, smør og sukker. Den er svær at skære ud, hvis den ikke er helt kold. Server på en tallerken fx. med cremefraiche. 1 dl mandler 2 dl havregryn 3 æg 3 æbler 1 moden banan 1tsk vaniljepulver 1 tsk bagepulver 1 pose dybfrosne hindbær Kom mandler og havregryn i en foodprocessor og kør til det er blevet til groft mel. Skær æblerne i grove både og kom resten i og blend igen til en ensartet kagedej. Hæld i en smurt form, fordel hindbær over og bag i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader. Tjek dejen er bagt færdig inden du tager den ud. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
November 2023
Kategorier
Alle
|