Et af mine gode grill tips er at få mere frugt og grønt på bordet. Ofte er der meget kød og også i den fedtede afdeling (pølser, spareribs etc). Så ordn nogle gulerødder, kom i en frostpose med lidt salt og olie, så er de klar til grillen. Det kan også være lidt tykke skiver af squash. Og en skål med frisk vandmelon i tern, kan folk heller ikke stå for. Og er det sæson for friske danske ærter, så skyl dem og kom en i skål - så kan folk selv pille. Det er også et hit!
1 Comment
En lækker salat med æble og avokado. De to går godt sammen. Og så er det to super sunde madvarer. Det skal du bruge: 1/2 æble 1 avokado Kål - jeg havde både broccoli, grønkål og spidskål, så jeg kom ca. 1/3 af hver i. Husk det skal snittes virkelig fint - også æblet. Dressing: 4 spsk. olivenolie Saft fra 1-2 både saftig citron 1 tsk. sennep 1 tsk. sukker Salt og peber Pisk dressingen sammen - tilsæt evt. lidt vand. Vend godt rundt i salaten og server. En rigtig dejlig mættende salat. Den kan både være aftensmad og frokost. Og så er den god om sommeren, hvis du skal have en pause fra grillmaden. Til 2 personer: 1 pakke med to røgede makrelfileter, der er ordnet. ca. 6 kogte kartofler alt efter størrelse og sult 2 hårdkogte æg ca. 8 radiser 1 avokado Lidt klippet purløg En god håndfuld friske ærter, bælgede Dressing: 4 spsk. olivenolie Saft fra 1-2 både saftig citron 1 tsk. sennep 1 tsk. sukker Salt og peber Pisk dressingen sammen - tilsæt evt. lidt vand. Skær kratofler ud i mundrette stykker. Skær æggene i smalle både. Skær radiser i skiver. Flæk avokadoen og skær avokadokødet i små stykker. Bland det hele til en salat og vend dressingen godt rundt. Pluk makrellen i små stykker og læg dem øverst på salaten sammen med æggene. Til sidst klipper du purløg over. Server evt. med ristet rugbrød, hvis I er meget sultne. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
November 2023
Kategorier
Alle
|