![]() Dejlig vegetartærte som tilmed er glutenfri fordi bunden er lavet af ris. Til 2 personer. Det skal du bruge: Tærtebund: 1,25 dl rå brune ris 1 æg salt og peber 1 tsk. karry Fyld: ca. 3 tomater alt efter størrelse ca. 10 sorte oliven uden sten 2 æg 1 dl havremælk salt og peber 1/4 tsk. stødt gurkemeje 1 tsk. tørret timian 1 tsk. tørret basilikum Fetaost eller anden revet ost til topping Kog risene (det er en fordel af koge ekstra så du har til en anden gang eller en rest fra dagen før, så er retten nemlig hurtig og nem). Bland kogte ris, æg og krydderier sammen og fordel/tryk ud i en smurt tærteform. Rør æggemassen sammen til fyldet og læg tomat- og olivenskiver ovenpå og kom ost på til sidst. Bages i ovnen til den er gylden og æggemassen stivnet.
1 Comment
![]() Dejlige "frikadeller" lavet af en pastiknak fars. Gode til aftensmaden, men også super til madpakken. Til 2 personer. Det skal du bruge: 1 stor eller to mindre pastinakker 1 dl solsikkekerner 2 æg 3/4 dl havregryn ca. 6 -8 champignon salt og peber 1/2 spsk. karry Rist solsikkekernerne på en tør pande nogle få minutter. Skræl pastinakken og skær i mindre stykker og kom i en foodprocesser og blend til fint smulder. Rens champignonerne. Kom æg, solsikkekerner, champignon, havregryn og krydderier i pastinakken-smuldret og kør igen til du får en fin ensartet fars. Steg ved svag varme på en pande ca. 10 min. på hver side. Velbekomme! ![]() Til 2 personer. Det skal du bruge: 1 stor eller to mindre pastinakker 1 dl solsikkekerner 1 æg ca. 6 -8 champignon 2 røde peberfrugter salt og peber 1 spsk. karry Rist solsikkekernerne på en tør pande nogle få minutter. Skræl pastinakken og skær i mindre stykker og kom i en foodprocesser og blend til fint smulder. Rens champignonerne. Kom æg, solsikkekerner, champignon og krydderier i pastinakken smuldret og kør igen til du får en fin ensartet fars. Skær peberfrugterne over på midten på den lange led, fjern kernestokken i midten og fyld farsen i. Bag i oven ved 200 grader i ca. 40 min. Du kan evt. bage kartofler og rodfrugter med. Server evt. med en yoghurtdressing med krydderurter. Velbekomme! |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
Februar 2021
Kategorier
Alle
|