De her er supergode både som aftensmad, men også som pålæg og en snack i løbet af dagen. Serverer du dem til aftensmad, så lav en lækker salat med fx kidneybønner i. Ca. 10 stk: 2 store rå kartofler 2 gulerødder 2 æg 1 dl havregryn salt og peber 1 spsk. tacopulver/spicemix fx til Burrito Skræl kartoflerne og evt. også gulerødder hvis skrællen ikke er fin og pæn. Riv det hele på den grove side af rivejernet. Kom i en skål og slå æggene ud heri. Kom havregryn og krydderierne i og rør godt rundt. Steg ved middelvarme på en pande i ca. 8 min. på hver side.
0 Comments
Uhmm den her smager af mere ... kender du det? Og den er lynhurtig af lave og man har oftest disse ingredienser. Til 4 portioner: 3 æbler 75 g smør ½ dl sukker 1 dl havregryn Stødt kanel Tag en lille røreskål og kom smørret i. Smelt på medium varme i microovnen. Kom sukker i og rør rundt med en ske. Kom havregryn i og rør igen. Kom det hele i en lille frostpose og glat den helt flat og tyndt ud og form den firkantet så den passer til din form du skal bage det i. Kom i fryseren i ca. 10 min. I mens ordner på æblerne - dvs. vask og skær dem i tynde både. Kom æblestykker i en smurt lille bradepande. Drys godt med kanel over. Og læg til sidst "crumle-låget" på og bag i ca. 20 min. ved 200 grader. Servér cremefraiche til. Velbekomme. Tip: Du kan lave flere crumlelåg og lade dem ligge i fryseren. Så kan du altid - og meget hurtigt - bage en ny. Så tager det kun den tid det tager og skære tre æbler ud. Dejlig frisk salat med kiwi. Og mættende med spinat og broccoli. Det skal du bruge: Frisk spinat Et par broccoli buketter 2 kiwi Fetatern Hak spinat og broccoli meget fint - som du ville hakke rå løg. Skær kiwi i små tern og bland salaten sammen. Kom dressing over, som består af: 4 spsk olivenolie, saft fra en båd citron, 1 tsk sennep, 1 tsk sukker, salt og peber. Pisk sammen og tilsæt evt. lidt vand. Bland dressingen godt rundt i salaten. Jeg kalder denne her for dessert til mange, fordi den er praktisk at lave, når der er inviteret til gæster. Men selvfølgelig kan man også bare lave få. Og det smarte ved dem er, at de skal laves dagen før og skal i køleskabet og du kan stille dem i alle små huller i køleskabet, i grøntsagsskuffen og på mælkehylden i døren. For når man får gæster er køleskabet som regel proppet til randen. Og skal de transporteres enten til festlokalet eller festteltet, kan du bære dem i en papkasse der passer så de står tæt. Og sæt evt. nogle frost/køleelementer i mellem hvis de skal stå lidt. Det skal du bruge til 24 stk rabarberkompot-lagkager: 2 poser makroner 3 x 1/4 piskefløde 1 brev kagecreme pulver + ½ l mælk 1 pk lagekagebunde (3 stk) Rabarberkompot lavet af ca. 3 kg rabarber og en pose frosne jordbær Ca. 1½ dl portvin Bær eller frugt til pynt. FORARBEJDE: Anskaf 24 glas. Ikea har billige glas, hvis du ikke har 24 ens. Lav rabarberkompotten. Den kan du lave flere dage før. Kog små stykker rabarber møre, tilsæt sukker og lidt vaniljesukker. Jeg kommer også frosne jordbær i og koger med - jordbær gør noget godt sammen med rabarber! Jeg fik 2 bøtter ud ad min min portion som jeg opbevarede i to tomme 1 liters skyr bægre. Lav cremen (se på pakken). Pisk 1/4 liter piskefløde og vend forsigtigt i den færdige kagecreme, så den bliver mere lind og lysere i farven. Udstans lagkagebundene med et glas, der er lidt mindre end dem du anretter i, så du får 24 stk. (8x3)! SÅDAN FYLDER DU GLASSENE: Knus 3 makroner i hvert glas. Stænk portvin over. Kom et godt lag kompot på. Kom en lagkagebund i. Knus igen 2-3 makroner og kom i. Stænk igen med lidt portvin. Kom et lag creme i. Kom et lag kompot i. Stil på køl natten over. På dagen pisker du den halve liter piskefløde og pynter desserten. Kom lidt vaniljesukker i fløden, når du pisker den. Pynt med bær eller frugt. Lækker grønkålssalat som kan varieres i det uendelige. Her har jeg brugt friske brombær fordi de var i haven, men andre bær fx. blåbær kan sagtens bruges. Frisk grønkål ca. 10 cm squash ½ æble ca. 10 friske dadler (kan udelades) en håndfuld brombær Græskarkerner Skyl og hak grønkålen og squash meget fint. Så fint som var det rå løg. Skær æble i meget små stykker. Skær dadler i mindre stykker. Rist græskarkerner på en tør pande - køl af. Bland det hele og hæld dressing over, som består af: 4 spsk olivenolie, saft fra en båd citron, 1 tsk sennep, 1 tsk sukker, salt og peber. Pisk sammen og tilsæt evt. lidt vand. Bland dressingen godt rundt i salaten. Tip: Brombær kan erstattes af andre bær, fx. blåbær eller hindbær. Squash kan erstattes af fx. meget finthakket broccoli. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
November 2023
Kategorier
Alle
|