Der er ikke noget mere forfriskende end vandmelon på en varm dag. Jeg laver tit en skål med udskåret vandmelon og sætter på grillbordet - så kan man nappe lidt mens maden griller færdig og den balancerer godt til den lidt fede grillmad og godt suplement til den øvrige salat.
0 Comments
Den her opskrift har jeg fra min veninde, men elsker den så meget, at jeg har taget den til mig som min egen :-) Den er virkelig lækker som dip til grillmaden (eller andet stegt kød), men også god som pålæg oven på kødpålæg, tomat, æg, kartoffel eller avokado. 200 g optøede ærter 1 dl mandler 1 dl parmesan 1/2 dl olivenolie salt og peber Evt. lidt vand Riv parmesanen groft, så kører den bedre med stavblenderen. Bland alle tingene i en skål og kør med en stavblender. Tilsæt evt. lidt vand hvis det virker tørt. Denne salat her er super nem med kun tre ingredienser - en fryd for øjet og guf for maven. Denne her består af fintsnittet blomkål, spidskål og nektarin. Dressing: 4 spsk. olivenolie, saft fra en båd citron, 1 tsk sennep, 1 tsk sukker eller honning, salt og peber. Pisk sammen og tilsæt evt. lidt vand. Bland dressingen godt rundt i salaten. Jeg elsker at lave salat og de bliver næsten forskellige hver gang. Denne her er næsten slik-agtig og alligevel rigtig god og mættende. Friske spinatblade - der er skal bruges ret mange Ærter Friske hindbær Nektarin i tern Dressing: 4 spsk. olivenolie, saft fra en båd citron, 1 tsk sennep, 1 tsk sukker eller honning, salt og peber. Pisk sammen og spæd gerne lidt vand i. Bland dressingen godt rundt i spinaten og tilsæt/top derefter med øvrige ingredienser og servér i et lidt fladt fad - det ser godt ud! Den morgenmad jeg spiser oftest og er mest glad for er denne: Skyr med mysli og bær og så et blødkogt æg til. Det er gode proteiner og den holder dig mæt længe. Den mysli jeg drysser over, laver jeg selv ved at riste følgende på en pande med kokosolie: Masser af havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner. Jeg kommer også lidt sukker over - det giver sådan en dejlig sprødhed og knas, men kan selvfølgelig udelades. Lav en stor portion og kom i en dåse eller glas til gryn/mel. Og friske bær på gør bare det hele mere lækkert. Du kan også komme æbletern, nektarintern, pære eller hvad du nu har. Og så et blødkogt æg til. Og har du travlt om morgenen eller er en af dem der først spiser, når du kommer frem på arbejdet, kan du sagtens tage en lille bøtte med skyr med. Kom myslien i en anden lille bøtte og kog dit æg til hårdkogt og pil det hjemmefra. Så har du nem og supersund morgenmad. Denne er god at have med til frokost. Det der gør den lækker er dressingen. Rør skyr med sennep, salt og peber og smør en wrap over det hele. Kom hefter fyld på: godt med snittet spidskål, skinke/sandwich pålæg, en skive ost og grøntsager .... hvad du har eller kan lide: tomat, agurk, peberfrugt etc. Rul den stramt og pak ind i vitawrap. Skyren og spidskålen er med til, at det er en meget mættende sandwich. Det her er ret mærkeligt ... at man kan lave boller af havegryn og yoghurt. Men det kan man altså. Og de er lynhurtige at lave for de skal ikke hæve. Til 8 stk: 300 g havregryn 500 ml laktosefri yoghurt naturel 2 tsk bagepulver 1 spsk hørfrø 1 spsk chiafrø Lidt salt 1 tsk sukker Bland hele baduljen sammen og form dem til små boller med en ske og din hule hånd. Bag ved 170 grader i ca. 35-40 min. Hold øje med dem. Kan du tåle laktose, bruger du selvfølgelig bare almindelig yoghurt. Opbevar dem i køleskab - altså hvis der er flere tilbage. Og ellers er de rigtige gode at have med på farten eller som en"skrivebords morgenbolle" eller når den lille sult melder sig om eftermiddagen. Den her opstod helt tilfældigt, fordi jeg havde lyst til salat og havde kun rosenkål. Det viser bare at salat nemt kan bestå af mere end "salat". Til 1 person: 6-7 rosenkål Lidt kogt quinoa Lidt persille 3-4 bløde dadler Lidt ristede græskarkerner Dressing af olie og citronsaft + lidt salt og peber. Hak rosenkålen superfint - som du ville hakke rå løg. Hak persille. Skær dadler i små stykker og bland det hele og kom dressingen over og bland igen. Her er salaten serveret med falaffel, men den kan serveres til alt muligt andet også. De her cookies er ikke just sunde med det sukker og smør der er i, men de smager virkelig så godt at I ikke skal snydes for denne opskrift. 2 dl sukker 1 dl hørfrø 1 dl solsikkekerner 1 dl sesamfrø 2 dl havegryn 2 spsk. mel (havremel hvis de skal være glutenfrie) 1 æg 2 tsk. bagepulver 1 1/2 smeltet smør (ca. 100 g). Smelt smørret. Kom sukker i og rør rundt. Kom æg i og rør igen. Kom resten af ingredienserne i. Placér små klatter på en bageplade med to skeer. De flyder MEGET ud, så lav plads omkring dem. Jeg får 36 stk. ud af denne portion og fordeler dem på 3 bageplader og 12 stk på hver. Bages 10 min. ved 180 grader. Hold øje med dem - det går stærkt og de må ikke få for meget heller. Opbevar i en kagedåse (eller brugt rengjort skyrbøtte på 1 liter). TIP: Hvis du gerne vil have dem glutenfri, kan du erstatte hvedemelet med havremel. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
November 2023
Kategorier
Alle
|