![]() Skøn mættende salat. Du kan selvfølgelig variere indholdet, men til denne salat brugte jeg: Grønkål 4-5 rosenkål Lidt kogt bulgur 1 pære 6-7 friske dadler Lav en dressing i en røreskål bestående af 4 spsk olivenolie, saft fra en båd citron, 1 tsk sennep, 1 tsk sukker, salt og peber. Pisk dressingen godt sammen og kom kogt bulgur i. Herefter fintsnittet kål (og det skal være meget fintsnittet). Hæld det ud i dit salatfad og top med pærer skåret ud i tern samt dadlerne.
0 Comments
![]() Skøn æblekage, hvor der både er æbler i dejen og ovenpå - heraf navnet. Og så er den uden mel, mælk, smør og sukker. 1 dl mandler 2 dl havregryn 3+1 æbler 1 moden banan 3 æg Vaniljepulver 1 tsk bagepulver Kanel Kom mandler og havregryn i en foodprocesser og blend til groft mel. Ordn de tre æbler og kom alt i maskinen, undtagen det 4. æble. Blend til en kagedej og kom i en smurt form. Skær det 4. æble i tynde både og læg ovenpå, Drys med kanel og bag ved 200 grader i ca. 30 min. ![]() Rigtig gode vegetar bøffer. Og de er lige så gode som pålæg på rugbrød. 2 store rå kartofler 1 stor rødbede (kartoffel og rødbede skal cirka have samme mængde) 2 æg 1 dl havregryn salt og peber 1 spsk. tacopulver/spicemix - fx Burito Riv de rå rødbeder og kartofler og bland alt i en røreskål med en ske. Steg på en pande ved svag varme i ca. 8 min. på hver side. ![]() Frisk og dejlig hummus lavet på rødbeder. 250-300 g rå rødbeder ca. 1/2 dl olivenolie, evt. lidt mere 2 spsk. tahin 1 fed hvidløg 1 spsk friskpresset citronsaft Salt og peber Kog rødbederne møre i letsaltet vand i ca. 20 min. Lad dem køle af så du kan røre ved dem. Gnid derefter skrællen af. Bland alt i en minihakkerog kør til det er en ensartet masse. Tilfør evt. lidt vand, hvis den virker for tør/ikke vil køre rundt. ![]() Helt utrolig lækker kage, lidt fugtig og dejlig. Og så er den uden mel, smør og sukker. Den er svær at skære ud, hvis den ikke er helt kold. Server på en tallerken fx. med cremefraiche. 1 dl mandler 2 dl havregryn 3 æg 3 æbler 1 moden banan 1tsk vaniljepulver 1 tsk bagepulver 1 pose dybfrosne hindbær Kom mandler og havregryn i en foodprocessor og kør til det er blevet til groft mel. Skær æblerne i grove både og kom resten i og blend igen til en ensartet kagedej. Hæld i en smurt form, fordel hindbær over og bag i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader. Tjek dejen er bagt færdig inden du tager den ud. ![]() Virkelig lækker smag og nem at lave. Det er vigtigt du bruger den søde sennep. 2-3 personer alt efter sult: 1 afpudset svinemørbrad 1 dl sød sennep 1 dl fløde 1 dl boullion (vand og terning opløst) Salt og peber Brun mørbraden i en gryde. Kom salt og peber på. Hæld boullionen på og herefter sennepen. Lad småsimre i ca. 5 min, Kom fløden i og lad småsimre igen 5 min. Tag mørbraden op og skær i ca.1½ cm tykke skiver. Kom alle stykkerne tilbage i gryden og lad den få nogle minutter mere til den er helt gennemstegt. Server ris og fx. broccoli til. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
Februar 2021
Kategorier
Alle
|