Den her er opstået en sommerdag, hvor min dengang lille datter og jeg skulle plukke ”pluk-selv-jordbær”. Vi fik plukket langt mere end vi kunne spise og jeg kunne ikke nænne at smide dem ud. Det var dengang ordet smoothie ikke var opfundet, så jeg kunne ikke komme i tanke om andet end jordbærmarmelade. Den dag i dag, kan min datter ikke spise købemarmelade, men kun denne. Og den tager faktisk også kun et kvarters tid at lave, så der er ingen undskyldning. Man tror det er besværligt, men det er det slet ikke. Ca. 7 glas: 1,5 kg jordbær 750 g sukker 2 1/2 tsk rød melatin 1 "låg" amaton Hvis bærrene er frosne, tøes de op i en gryde. Tænd evt. på 1 og lad dem langsomt tø op. Når de er optøet, skruer du op og efterhånden som de bliver varme, kan du ”mase” bærrene ud. De skal ikke koge, men være meget varme. Tilsæt sukker. Kog med i ca. 2 minutter til sukkeret er opløst. Blend med stavblender, så marmeladen jævnes og bliver ensartet (læs: børnevenlig uden klumper). Kom melatin i en kop med et par spiseskefulde sukker. Rør det langsomt i marmaladen, mens du rører rundt. Melatin vil gerne klumpe, så det er også derfor du skal blande det med sukker inden. Tag af varmen. Kom atamon i, hvis du gerne vil have marmeladen skal kunne holde sig længe. Dvs. et par måneder i køleskab. Mængden på Atamon og melatin står på emballagen. Kom på skoldede marmeladeglas. Når de er afkølede, skruer du låget godt på og opbevarer marmeladen i køleskab. Du kan lave marmelade af alle mulige slags bær … hindbær, blåbær, solbær, blomme og rabarber. Men det bliver bedst med lidt jordbær i. Jordbær gør noget godt !!
0 Comments
Leave a Reply. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
November 2023
Kategorier
Alle
|