![]() De her klatkager er en opskrift der er gået i arv i familien. Dog har jeg udviklet på dem og varierer dem stadig. Men grundpricippet er ... har du en rest kogte ris, hælder du lidt mælk over så de er dækket uden at svømme i mælk. Lad dem suge lidt, dvs. de kan sagtens stå i køleskabet til næste dag. Men du kan også lave dem efter 10 min. En rest kogte ris Mælk så de dækker risene (må ikke svømme i mælk) 1 æg (flere, hvis din portion rest-ris er stor) 1 tsk vaniljepulver/-sukker 3 spsk sukker Og så noget der samler dejen, fx. hvedemel, havremel eller havregryn. Ca. ½ dl, men igen afhængig af mængden. Dejen skal være lidt tyk så den ikke flyder for meget ud, når du steger dem. Du kan også komme 1 spsk chiafrø i. Det tykner dejen. Steg dem i olie på en pande og server med syltetøj til aftenkaffen. De fungerer også godt som mellemmåltid eller en to-go snack. Tip 1: Når jeg får lyst til disse her og ikke har en rest ris, laver jeg en portion havegryn med mælk og sukker på. Lader den suge mælken/opblødes og kommer et æg i, chiafrø, sukker og vanilje. (Lad den lige trække lidt så chiafrøene "kan arbejde"). Så er det ikke ris-klatkager, men havre-klatkager og smager lige så vildt godt. Tip 2: Selvom jeg kommer revet blomkål i mine kogte ris til aftensmaden, kan de stadig godt bruges til klatkager. Dog blender jeg lige dejen, så der ikke er små klumper med blomkålsstykker i klatkagerne.
0 Kommentarer
Efterlad et svar. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
Februar 2021
Kategorier
Alle
|