![]() Den her er folk helt vilde med. Måske fordi her både er sødt og stærkt i en god kobination. Jeg vil anbefale at du bruger lammekød, men oksekød som gullaschkød, kan også bruges. Det er vigtigt, at lammekødet stort set er fri for fedt – det er det, som giver den uldsmag mange mener lammekød har. Lammekød kan du tit få billigt i etniske slagterbutikker. Og hvis du ikke har alle krydderierne kan de som regel også købes samme sted eller hos en etnisk grønthandler. Du må ikke udelade nogen af krydderierne – hver og en har en rolle! Til 4 personer: 1 kg lammebov (uden fedt og ben, rent kød) 1 teske cayennepeber 2 teske sort peber 2 spsk. stødt ingefær 1 spsk. gurkemeje 1½ spsk. stødt kanel 1 spsk. spidskommen 2 hakkede løg 1 stor spsk. flydende honning Olie til at stege i 3 hakkede hvidløg 2 dåser flåede tomater 1 lille dåse tomatpuré 100 g tørrede abrikoser 50 g dadler 50 g rosiner 3 dl lammefond (Oscar pulver + vand) Bland alle de tørre krydderier i en stor røreskål. Tag halvdelen fra og gem i en bøtte. Hvis ikke kødet er i små stykker, så skær det ud. Kom i røreskålen med den del af krydderierne, der er tilbage. Vend godt rundt og stil i køleskabet i ca. 8 timer. Det kan også tåle at stå natten over. Varm olien i en stor gryde. Svits kødet heri (lidt ad gangen) sammen med løg og hvidløg. Kom resten af krydderierne fra bøtten i. Svits. Kom alt det ”våde” i. Kom så abrkoser, rosiner og dadler i. Nu skulle det hele gerne være dækket, ellers tilsæt lidt mere vand/lammefond. Lad simre i ca. 2 timer. Rør af og til undervejs. Servér med ris og letkogt broccoli eller hvad du har lyst til.
0 Comments
Leave a Reply. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
Februar 2021
Kategorier
Alle
|