Endnu en af mine dejlige salater. Denne her med nykogte halvlune nye danske kartofler. En dejlig smagskombination med søde dadler og sød/salte soltørrede tomater. Den er en ret i sig selv eller spis et stykke stegt eller grillet kød til. Jeg brugte: Nykogte små kartofler 1 tomat Friske bløde dadler, ca. 4-5 stk. Soltørrede tomater, ca. 4-5 stk. Bredbladet persille, hakket Frisk spinat, hakket Dressing: 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. mørk balsamico, 1 tsk. olie fra glasset med soltørrede tomater. Salt og peber. Rør sammen og bland godt rundt i salaten.
0 Comments
Der er ikke noget mere dansk og sommerligt end jordbær med fløde. Men her har jeg lavet en lettere udgave og lavet en lækker vaniljecreme med skyr i stedet for. Prøv den - jeg kan klart anbefale den og den er supernem. Og skulle der blive rester, kan du spise det til morgenmad med müslidrys på. 4 personer: 2 bk jordbær, rensede 1 bæger skyr, 500 ml. ca. 1/2 dl vand 2 spsk. sukker 2 spsk. vaniljepulver Hvis du har tid, så lav cremen lidt tidligere på dagen, så den gode vaniljesmag rigtig kan sætte sig. Du kan evt. også toppe med koldskålschrunch (købes færdigt). Rør cremen sammen. Måske skal der lidt mere vand i, det er svært at sige hvor meget, for skyr kan være forskellige i hvor tykke de er - den skal være lind og lækker. Mums og velbekomme! |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
November 2023
Kategorier
Alle
|