![]() Sunde og mættende vegetardeller som er gode til både pålæg og aftensmad. Knap 1 dl røde linser (rå) 2 mellemstore kogte kartofler 1 lille revet løg 1 æg 3/4 dl havregryn Salt og peber Karry Gurkemeje Kog linserne møre i ca. 20 min. Afkøl. Riv løg og kartofler. Bland det hele til en fars og steg for svag varme på en pande. Jeg har brugt karry og gurkemeje, men du kan udskifte til andre krydderier.
0 Comments
![]() En skøn variant af den klassiske hummus. Og meget nem med kun få ingredienser. En stor sød kartoffel (ca. 225 g) 1 spsk. tahin 1 tsk. karry Evt. et lille fed hvidløg Lidt salt Skræl og skær kartoflen i mindre stykker og kog mør i letsaltet vand. Afkøl. Blend det hele i en minihakker eller med en stavblender. Et af mine gode grill tips er at få mere frugt og grønt på bordet. Ofte er der meget kød og også i den fedtede afdeling (pølser, spareribs etc). Så ordn nogle gulerødder, kom i en frostpose med lidt salt og olie, så er de klar til grillen. Det kan også være lidt tykke skiver af squash. Og en skål med frisk vandmelon i tern, kan folk heller ikke stå for. Og er det sæson for friske danske ærter, så skyl dem og kom en i skål - så kan folk selv pille. Det er også et hit!
![]() En lækker salat med æble og avokado. De to går godt sammen. Og så er det to super sunde madvarer. Det skal du bruge: 1/2 æble 1 avokado Kål - jeg havde både broccoli, grønkål og spidskål, så jeg kom ca. 1/3 af hver i. Husk det skal snittes virkelig fint - også æblet. Dressing: 4 spsk. olivenolie Saft fra 1-2 både saftig citron 1 tsk. sennep 1 tsk. sukker Salt og peber Pisk dressingen sammen - tilsæt evt. lidt vand. Vend godt rundt i salaten og server. ![]() En rigtig dejlig mættende salat. Den kan både være aftensmad og frokost. Og så er den god om sommeren, hvis du skal have en pause fra grillmaden. Til 2 personer: 1 pakke med to røgede makrelfileter, der er ordnet. ca. 6 kogte kartofler alt efter størrelse og sult 2 hårdkogte æg ca. 8 radiser 1 avokado Lidt klippet purløg En god håndfuld friske ærter, bælgede Dressing: 4 spsk. olivenolie Saft fra 1-2 både saftig citron 1 tsk. sennep 1 tsk. sukker Salt og peber Pisk dressingen sammen - tilsæt evt. lidt vand. Skær kratofler ud i mundrette stykker. Skær æggene i smalle både. Skær radiser i skiver. Flæk avokadoen og skær avokadokødet i små stykker. Bland det hele til en salat og vend dressingen godt rundt. Pluk makrellen i små stykker og læg dem øverst på salaten sammen med æggene. Til sidst klipper du purløg over. Server evt. med ristet rugbrød, hvis I er meget sultne. ![]() En dejlig mættende salat med god smag. Til 2 personer: "Kødsovsen": 250 g hakket oksekød olie til stegning 1 lille fed hvidløg, hvis du er til det. 2-3 spsk. tomatpuré 1/2 dåse røde kidneybønner ca. 1 dl majs (frosne eller fra dåse) 1 tsk spidskommen 1 tsk stødt koriander salt og peber saft fra 2 både lime Salaten: Spidskål, ca. en håndfuld pr. person 1 tomat 1 avokado Dressing af limesaft og olivenolie Svits kødet til det er gennemstegt. Kom hvidløg og krydderier på. Herefter majs, bønnerne og limesaft. Spæd evt lidt vand i og lad det simre i ca. 5 min til det er varmt. Snit spidskålen meget fint. Skær tomater i små tern. Skær avokadoen i små stykker. Anret det på to tallerkner og kom lidt olivenolie og lime over. Fordel herefter kødet over og server! Det er en ret der mætter mere end man tror, men er I meget sultne kan du servere ristet rugbrød til. Og hvis du ikke er i gang med et vægttab, er tacoskaller virkelig godt til! ![]() Jeg har forsøgt at lave flere typer glutenfri pizzaer med glutenfri mel, men hver gang er bunden ikke blevet helt rigtig. Så denne gang undlod jeg den helt og fik en fantastisk lækker pizza. De tynde skiver af kartofler udgør simpelthen bunden og den hænger fint sammen, men skal spises med kniv og gaffel. Til 2 personer: Det skal du bruge: Ca. 8 kartofler afhængig af størrelse 1 pakke (100 g/8 skiver) lufttørret skinke (fx. Serranoskinke) 1 ps mozzarellaost 1/2 glas tomatpesto Drys af oregano Snit kartoflerne i ultratynde skiver på "skivesiden" af rivejernet. Fordel på en bradepande - de må gerne ligge lidt over hinanden. Fordel tomatpestoen over kartoflerne. Kom skinken på - jeg lagde dem i to rækker med 4 skiver pr. række. Drys til sidst ost og oregano over og bag til den er lækker og gylden. Server en lækker kålsalat til (du kan finde inspiration her på bloggen under salater). Velbekomme! ![]() Frisk og mættende salat - og en fryd for øjet! Ca. 1 dl bulgur - kogt 1 bakke friske hindbær Kål - fx grønkål og broccoli Dressing af 4 spsk. olivenolie, saft fra en båd saftig citron, 1 tsk. sennep, 1 tsk. sukker, salt og peber. Start med at sætte bulgur over, dvs. koges i letsaltet vand. Pisk dressingen sammen og tilsæt evt lidt vand. Når bulguren er kølet lidt af, blandes den med godt med dressingen. Kom finthakket kål i og bland alt godt sammen. Pynt med hindbær. ![]() De her færdige wraps med rødbede fandt jeg i Netto og de skulle selvfølgelig afprøves. Og jeg kan virkelig anbefale dem. De er lavet af 90% grøntsager, heraf 43% rødbeder og smager rigtig godt. Jeg fyldte dem med en slags kødsauce lavet på vegatar-hakketkød og drysset med revet ost. Hertil en af mine lækre salater medkål. Et måltid der mætter dejligt. ![]() Enkel og sommerlig salat. Jeg brugte: Finthakket spidskål Finthakket rosenkål Samt en rest finthakket broccoli 1 lille bakke jordbær Hak kålene meget fint og bland godt med dressingen. Pynt med jordbær. Dressing: 4 spsk. olivenolie, saft fra 1 båd citron, 1 tsk. sennep, 1 tsk. sukker, salt og peber. Pisk godt sammen. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
Februar 2021
Kategorier
Alle
|