Denne her er nok den pesto jeg laver allermest. Der er så meget smag i og den er god til både grillet eller stegt kød, men også til at komme ovenpå pålægget. 1 glas soltørrede tomater 1 hvidløg 1 ps cashewnødder usaltede Salt og peber En pæn portion frisk basilikum Kom alt i blenderen og blend. Olien fra glasset med tomaterne skal også bruges. Jeg bruger stavblenderen og en røreskål. Tip: Kan jeg ikke så cashewnødder eller jeg synes de er for dyre, bruger jeg mandler.
0 Comments
Denne her er god som en ekstrasalat. Der er mange proteiner i og mætter godt. Og så smager den himmelsk! 1 dåse røde kidneybønner på dåse Bredbladet persille, en pæn stor håndfuld 1/2 glas soltørrede tomater, hakkes fint Dressing af: olivenolie, balsamico, hakket hvidløg, hakket rødløg og lidt olie fra glasset med soltørrede tomater. Bland det hele sammen og lad trække inden servering. En god og anderledes pesto.
400 g edamamme bønner uden bælg 1 ds kikærter (400 g) 2 små fed hvidløg 4 spsk cremefraiche salt og peber Blend hele baduljen. Den er rigtig god til grillet og stegt kød med salat og kartofler. Den her banankage er ikke bare lækker. Den er lækker-lækker. Men hold den på køl for den smager bedst kold. 3 æg 2 dl sukker 2 tsk vaniljesukker 125 g havremel 1 tsk bagepulver 100 g smeltet smør 2 modne bananer 100 g hakket mørk chokolade En del skiver mørk pålægschokolade Pisk æg, smør og sukker. Kom mosede bananer i og pisk igen. Kom resten i undtagen pålægschokoladen. Bages ved 175 grader i ca. 40 min. Lige når du har taget kagen ud af ovnen, så læg skiver at pålægschokolade på. Efter et minut er det smeltet og du kan smøre det ud med en smørekniv. Køl af og sæt i køleskab, når den er kold nok. Af denne portion får du ca. 15 lækre pandekager. 250 g havremel 3 æg 2 spsk rapsolie 2 spsk sukker 1 spsk vaniljesukker 1 tsk kardemomme Lidt salt 5 dl (laktosefri) mælk Pisk halvdelen af melet, æg, olie, sukker, vanilje, kardemomme og salt sammen. Tilsæt mælken under omrøring og pisk det sidste mel i. Lad dejen hvile i ca. 30 min. og bag herefter de lækreste pandekager - mums :-) Og husk den gode hjemmelavede marmelade (se andetsteds her på bloggen). De her bliver ikke så store, men er de glutenfri boller jeg bager, som minder mest om dem bagt med hvedemel. 9 boller: 2 spsk chiafrø 1½ dl vand 1 spsk rapsolie 3 dl lunkent vand 200 g havremel 2 spsk hørfrø 2 spsk solsikkekerner 2 spsk HUSK 1 tsk Yeast tørgær 1 tsk salt Sæt 2 spsk chiafrø i blød i 1,5 dl vand i ca. 10 min. Bland HUSK og tørgær med melet og frøene/kernerne. Rør olie, chiablandingen og det sidste vand sammen og kom de tørre ting i. Rør dejen godt rundt og form 9 boller med våde hænder og sæt på en bageplade. Lad bollerne hæve i 45 min. Bag i ca. 35-40 min. ved 180 grader varmluft. Det gode ved nøddekurve er, at når man laver dem selv, så ved man, at der ikke er hvedemel i, hvis man gerne vil have dem glutenfri, for de kan meget nemt laves uden hvedemel.
Lav lidt ekstra, de kan nemt gå i stykker. 6 stk 90 g sukker 10 g smør 1 lille spsk. glukosesirup 25 g mandler Mandlerne hakkes fint. De skal ikke smuttes først. Bland alle ingredienserne og læg 6 runde ”kager” på bagepapir på en bradepande. Bages gyldne ved 180 grader. 1 minut efter du har taget dem ud af ovnen, lægger du dem over et glas så de ”falder ned” og laver en skål. Det er ikke helt nemt. Anrettes med is og bær lige inden de skal spises. Torsk er jo meget nytårsagtigt, men røget torsk synes jeg er lidt lækrere og en fin variation til røget laks, som er meget brugt året rundt til alt muligt. Røget torsk fås i pakker med skiver ligesom røget og gravad laks.
Til 4 personer 1 pakke røget torsk (ca. 2 skiver pr. person – tjek pakkens størrelse/antal skiver) 1 glas kapers 1 æble 1 bæger laktosefri fraiche (eller alm. hvis I kan tåle det). 1 citron Rugbrødskrymmel (smulret rugbrød, ristet i olie på en pande). Rør en citroncreme af cremefraichen, saft og lidt revet skal af citronen. Tag en spiseske af cremen og lav en mønster på tallerken ved at lægge en klat i yderkanten og træk med skeen en cirkel rundt, så der kommer creme hele vejen rundt i kanten. Læg to skiver torsk i midten af tallerkenen og pynt med fine små æbletern, kapers og rugbrødskrymmel. ca. 30 stk.
125 g dadler ½ dl portvin 150 g Marabou lys chokolade med hakkede nødder 100 g havregryn 1 pose chokoladeknapper/overtræksknapper Kom dadlerne i minihakkeren og blend fint. Kom portvin i og lad dem suge lidt. Kom chokoladen i anden skål og smelt forsigt i mikroovnen, dvs. tag den den når der stadig er nogle klumper tilbage og rør rundt til alt er smeltet. På den måde gør du det forsigtigt. Kom havregrynen i og rør rundt. Kom herefter dadlerne i og ælt massen jævn. Form til kugler og stil på køl indtil de skal spises. Det kan være noget klistret noget at forme dem til kugler, men det hjælper at gøre hænderne våde af og til. Når de er tørret lidt overstrækkes de med mørk chokolade. 20 stk. 1 dl rosiner 4 spsk. rom 100 g smør 3 dl havregryn 3 spsk. kakaopulver ¾ dl sukker 2 tsk vanillesukker Hak rosinerne og hæld rommen over. Lad det stå og trække længe, dvs, gerne natten over. Rør blødt smør og havregryn sammen og kom resten i. Kom til sidst rosinerne i. Trilles til kugler. Stilles på køl indtil de skal spises. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
November 2023
Kategorier
Alle
|