![]() Det skal du bruge: Ca. 16 stk. 3 modne bananer 3 æg 100 g havremel 1 spsk rapsolie 1tsk bagepulver ½ tsk natron ½ dl sukker Mandelessens, bare nogle dråber Hindbær, både friske og frost kan bruges. Og har du blåbær kan de også bruges. Mos bananerne med en gaffel og rør alt godt sammen med en ske, undtagen bærrene. Kom i muffinsforme og drys hindbær i dejen. Bages i ca. 15 min. ved 180 grader varmluft. PS: Kan du tåle gluten, kan du bruge almindeligt mel i stedet for havremel.
0 Comments
![]() Denne her æbletærte har jeg nok lavet med jævne mellemrum i 25 år. Der er bare nogen opskrifter som fungerer og man laver igen og igen. Den er bare så enkelt og man skal kun bruge en røreskål og en spiseske, dvs. ingen el-pisker. Og kan du tåle hvedemel så brug det i stedet for havremel. 75 g smør 3 æg 2 dl sukker 2½ dl havremel 1 tsk bagepulver Æblebåde eller rabarberstykker Smelt smørret. Kom sukker i og rør med en ske. Kom æg i og rør igen. Kom mel og bagepulver i og rør igen. Hæld ud i en tærte- eller bageform med bagepapir på. Tryk æblestykker eller rabarberstykker lidt ned i dejen. Bruger du æbler så drys godt med kanel på inden du kommer i ovnen. Bages 25-30 min ved 180 grader varmluft. Server cremefraiche rørt op med vaniljesukker til. Og kaffe, ikke at forglemme .... !!!!! ![]() Kunne du godt tænke dig en anden udgave af risalamande som er fri for de lidt tunge grødris og mælkeprodukter? Så prøve denne. Selv de ret kræsne familiemedlemmer fik jeg til at indrømme, at den faktisk smagte godt, selvom man ikke må snyde med traditionerne juleaften. 4-6 personer: 6 spsk chiafrø 4 dl havremælk 1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker 1 karton (250 g) piskbar sojafløde (fås bl.a. i Rema) 50 g finthakkede mandler Bland havremælk og chiafrø og lad stå natten over eller min. 6 timer i køleskab så det bliver en tyk lidt "slimet" grød". Rør ind i mellem og mest i starten. Pisk sojafløden og bland derefter med chiagrøden. Kom vanilje og mandler i. Husk kirsebærsaucen, som jeg for øvrigt ofte blender med en stavblender, fordi ingen kan lide "klumperne"! En god "morgensnaps" der frisker op :-)
2 liter vand 200 g frisk ingefær 2 øko citroner 2 spsk sukker Lidt gurkemeje Skær ingefær og citroner ud i mindre stykker. Både frisk og pulver gurkemeje kan bruges. Køber du hel, skal den også skæres ud i mindre stykker. Kom alt i en stor gryde og lad småkoge i 45 min. Sluk herefter og lad stå i min. 45 min. Det gør ikke noget der går længere tid - det er fordi den skal trække. Si saften og hæld på skoldende flasker og opbevar i køleskabet. Du skal være opmærksom på at gryden kan blive misfarvet af den stærke farve fra gurkemeje, så brug en gammel gryde. ![]() Denne her er nok den pesto jeg laver allermest. Der er så meget smag i og den er god til både grillet eller stegt kød, men også til at komme ovenpå pålægget. 1 glas soltørrede tomater 1 hvidløg 1 ps cashewnødder usaltede Salt og peber En pæn portion frisk basilikum Kom alt i blenderen og blend. Olien fra glasset med tomaterne skal også bruges. Jeg bruger stavblenderen og en røreskål. Tip: Kan jeg ikke så cashewnødder eller jeg synes de er for dyre, bruger jeg mandler. ![]() Denne her er god som en ekstrasalat. Der er mange proteiner i og mætter godt. Og så smager den himmelsk! 1 dåse røde kidneybønner på dåse Bredbladet persille, en pæn stor håndfuld 1/2 glas soltørrede tomater, hakkes fint Dressing af: olivenolie, balsamico, hakket hvidløg, hakket rødløg og lidt olie fra glasset med soltørrede tomater. Bland det hele sammen og lad trække inden servering. En god og anderledes pesto.
400 g edamamme bønner uden bælg 1 ds kikærter (400 g) 2 små fed hvidløg 4 spsk cremefraiche salt og peber Blend hele baduljen. Den er rigtig god til grillet og stegt kød med salat og kartofler. ![]() Den her banankage er ikke bare lækker. Den er lækker-lækker. Men hold den på køl for den smager bedst kold. 3 æg 2 dl sukker 2 tsk vaniljesukker 125 g havremel 1 tsk bagepulver 100 g smeltet smør 2 modne bananer 100 g hakket mørk chokolade En del skiver mørk pålægschokolade Pisk æg, smør og sukker. Kom mosede bananer i og pisk igen. Kom resten i undtagen pålægschokoladen. Bages ved 175 grader i ca. 40 min. Lige når du har taget kagen ud af ovnen, så læg skiver at pålægschokolade på. Efter et minut er det smeltet og du kan smøre det ud med en smørekniv. Køl af og sæt i køleskab, når den er kold nok. ![]() Af denne portion får du ca. 15 lækre pandekager. 250 g havremel 3 æg 2 spsk rapsolie 2 spsk sukker 1 spsk vaniljesukker 1 tsk kardemomme Lidt salt 5 dl (laktosefri) mælk Pisk halvdelen af melet, æg, olie, sukker, vanilje, kardemomme og salt sammen. Tilsæt mælken under omrøring og pisk det sidste mel i. Lad dejen hvile i ca. 30 min. og bag herefter de lækreste pandekager - mums :-) Og husk den gode hjemmelavede marmelade (se andetsteds her på bloggen). ![]() De her bliver ikke så store, men er de glutenfri boller jeg bager, som minder mest om dem bagt med hvedemel. 9 boller: 2 spsk chiafrø 1½ dl vand 1 spsk rapsolie 3 dl lunkent vand 200 g havremel 2 spsk hørfrø 2 spsk solsikkekerner 2 spsk HUSK 1 tsk Yeast tørgær 1 tsk salt Sæt 2 spsk chiafrø i blød i 1,5 dl vand i ca. 10 min. Bland HUSK og tørgær med melet og frøene/kernerne. Rør olie, chiablandingen og det sidste vand sammen og kom de tørre ting i. Rør dejen godt rundt og form 9 boller med våde hænder og sæt på en bageplade. Lad bollerne hæve i 45 min. Bag i ca. 35-40 min. ved 180 grader varmluft. |
ForfatterMette Ekman - kostvejleder og madentusiast ... og så elsker jeg at eksperimentere i køkkenet med nye opskrifter. Arkiver
Februar 2021
Kategorier
Alle
|